Frischli Cappuccino melk

Welke melk is het beste voor de perfecte cappuccino? De een zegt vollemelk de ander zegt mageremelk en dan is er nog onderscheid tussen verse- en houdbare melk. Het Duitse merk Frischli heeft schijnbaar de oplossing. Frischli Cappuccino melk.

Tijdens het boodschappen doen viel mijn oog op Frischli Cappuccino melk. Als koffienerd ben je dan al nieuwsgierig naar wat het nu eigenlijk is. Voor de prijs kon ik het niet laten dus in het mandje en naar de kassa toe. Eenmaal thuis aangekomen toch maar eens op de verpakking kijken wat het nu precies is. 71% vollemelk, 28% mageremelk, suiker, melkeiwitproduct, stabilisator en aroma. Verder bevat het 2,5% vet en is het UHT behandeld.

Maar hoe smaakt en ruikt het eigenlijk? Het ruikt zoet en zo smaakt het ook. Verder is het duidelijk te proeven dat het UHT melk is. De eerste ingeving bij mij was opvlogmelk voor de baby toen ik het proefde. Om nu er zeker van te zijn hoe het smaakt als cappuccino en of de slogan, “THE milk for perfect foam”, op het pak ook echt waar zou zijn gelijk maar een cappuccino gemaakt.

Opschuimen geen probleem, het wordt inderdaad er een dikke massa en er komt een hele sterke zoete geur vanaf. Eigenlijk is deze melk ‘ FAIL proof’. Je kan er niet veel aan verpesten. Maar hij is te dik voor latte-art. De smaak? Niet lekker. Hij proeft naar zoete gekookte melk en je koffie is ver te zoeken. Nee, het is niet de ‘beste’ melk voor een cappuccino.

 

 

Showing 13 comments

 1. waar kan ik deze melk kopen m.v.g jenny

 2. bij Albert Heijn is Frischli uit het assortiment genomen, helaas. Ik ben nu op zoek waar het dan wel te koop is. Want ik vond Frischli altijd wel lekker in de koffie.

 3. Ons bedrijf Konings-Zuivel B.V. is de importeur van dit product voor Nederland. Helaas is de Cappuccinomelk tijdelijk niet bij Albert Heijn verkrijgbaar (vanaf begin 2010 zal deze daar waar verkrijgbaar zijn). Op dit moment is deze wel verkrijgbaar bij Super de Boer, C1000, Jumbo en Sligro.

 4. ik wilde ook weer een pak halen bij ah maar greep mis jammer hoop dat ze het snel weer in de schappen hebben nu maar naar c1000

 5. hoi
  Ik vind het heerlijke melk en gebruik het sinds kort
  ik heb het gekocht bij de c1000
  maar weet niet of ze het ergens anders verkopen??
  zal wel handig zijn i.v.m. afstand

 6. Zo mierezoet is Frischli echt niet. Sterker nog: cappuccino met andere melk vind ik nu niet meer lekker, terwijl ik altijd koffie zonder suiker drink. Ik baal ook dat de melk niet meer te krijgen is bij AH en ga bij de C1000 een voorraadje aanleggen!

 7. Echt jammer dat hij bij AH weg is.
  Was echt goed.
  Nu maar bij de Jumbo proberen.
  Met gewone melk echt minder.

 8. Kan iemand mij vertellen hoe je de melk het beste kan kloppen/opschuimen. Ik heb zo’n kleine electrische opschuimer en een Cappuchino Creamer beker met, zeg maar, zo’n stamper. Of is zo’n(in mijn ogen dure) el. opschuimbeker het beste? Bedankt.

 9. Frischli stond weer in de schappen bij de AH XL zag ik!

  @Marcel; Volgens mij kan je hem op alle methodes wel opschuimen. Zou het gewoon proberen.

 10. ‘By far’ de lekkerste melk voor de cappuccino! Hoog tijd dat AH ‘m weer in de schappen zet. Het allerbest op te schuimen met de opschuimer van Nespresso. Reden om blij te zijn dat je weer thuiskomt van vakantie!

 11. Even ter info, Albert Heijn heeft dit product nu met haar eigen huismerk label in de schappen staan.

 12. mijn vraag is word je er nietr dik an gezen het vetgehalte

Comments are closed.