Espresso Gear, duurzaam en innovatief

espressogearfront430

Het Zweedse Espresso Gear heeft,op basis van hun originele tamper, het assortiment sterk uitgebreid voor zowel de thuis als professionele barista.Tampers, knock-boxen, rubberen matten en vele meer behoren nu tot het assortiment. Espresso Gear streeft erna om stijl en functionaliteit samen te voegen en dit allemaal milieu vriendelijk. Zo wordt er bewust gebruikt gemaakt van gerecyclede materialen en niet van tropische houtsoorten.

De Presso Barista is de tamper waarmee het voor Espresso Gear allemaal gestart is. Of je nu professioneel- of thuisbarista bent. De Presso Barista doet zijn werk goed. De Presso Barista is gemaakt van roestvrij staal en met zijn gewicht van 250 gram prima in balans.

De Presso Lucs is de lichtste van de drie tampers. Grotendeels gemaakt van kunststof met een roestvrijstalen base. Zo konden de productie kosten naar beneden maar kon de kwaliteit gehandhaafd blijven. De Presse Luce is een goed alternatief voor hij of zij die minder willen uitgeven aan een tamper. De Presso Luce is in diverse kleuren verkrijgbaar.

Het uiterlijk van de Presso Primo heeft invloeden van de Art Deco meegekregen. Mooie hand gepolijst roestvrij staal afgewerkt met koper geeft de Presso Primo zijn bijzonder uiterlijk. Hij is zwaarder dan de Primo Barista en voelt zeer degelijk en professioneel aan. Een ware tamper voor de connaisseur.

tampers1

Naast tampers heeft Espresso Gear ook nog andere accessoires voor de barista.De Robusta is een silicone mat die je filterdrager als je werkblad beschermt. En garandeert de Attento Click altijd de juiste tampdruk op de koffie. Deze tamper mat maakt een klik geluid wanneer je de koffie aantampt op de juiste druk. Hij is instelbaar van tien tot vijfentwintig kilogram.

tamper+mat

Na het zetten van je mooie espresso of cappuccino kun je de puck afkloppen in de Pisa Knockbox. Deze roestvrijstalen knockbox is gemaakt van gerecycled staal en geheel gepolijst. De Pis Knockbox staat op een silicone rubberen mat die gelijk als tamper mat fungeert. Door zijn envoudige en fraai design is het een aangename verschijning naast de espresso machine en koffiemolen.

pisa

Espresso Gear is bij de diverse koffie speciaal zaken te verkrijgen.

Meer info op: espressogear.com