Camping Barista: The Coffeebrewer

Ook op vakantie willen we kunnen genieten van een goede kop koffie. Er zijn al tal van oplossingen zoals een mokapot, aerpress, grinddripper enz.  Maar de coffeebrewer van Grower’s Cup biedt pas echt een uitkomst voor de kamperende barista die heel licht bepakt gaat.

De coffeebrewer is voor eenmalig gebruik en in diverse ‘smaken’ leverbaar. Wij testten de Kenya AA Plus en de Ethiopian Yirgacheffe. Grower’s Cup verteld het volgende over de coffeebrewer;

De coffeebrewer geeft een koffie van hoge kwaliteit met behoud van aroma en vergelijkbaar met het resultaat van de French press.

Het werkt simpel. In de coffeebrewer ingebouwd zit een filter met de koffie. De verpakking wordt aan de bovenkant geopend, waarna een halve liter heet water in de zak gegoten wordt. De coffeebrewer middels de drukstrip sluiten en 5 minuten wachten. Vervolgens de tuit openen door de coffeebrewer iets in te drukken en de koffie kan geserveerd worden. Het resultaat viel niet tegen! Hoewel het geen vers gemalen koffie is, was de smaak verrassend. De coffeebrewer is ideaal als je licht bepakt gaat reizen of gewoon de oploskoffie zat bent.

Het concept ontstond nadat de Deen Ulrik Rasmussen geen filters meer had en geen koffie meer kon zetten. Na 7 jaar en honderden prototypes lukte het Ulrik en zijn partners om deze gepatenteerde coffeebrewer te ontwikkelen. Met zo min mogelijk middelen (een coffeebrewer en heet water) op simpele wijze een heerlijke koffie serveren.

Meer info: growerscup.com

Showing 1 comment

Comments are closed.