Vibiemme @ Horecava 2009

horecavaINNOVEER!, dat was de oproep van Horecava 2009. En daar werd ook gehoor aan gegeven. Zo was er bier in dozen genaamd ‘Biercarré’ en diverse nieuwe wedstrijden. Zoals het NK Theesommelier. Met Robert Schinkel als Nederlands kampioen. Maar ook in koffieland was er wat te beleven. ‘Vibiemme Domobar Nederland’ samen met de Vibiemme Domobar Junior maakte deze beurs hun opwachting.  

Als primeur had ‘Vibiemme Domobar Nederland’ de jongste telg uit de Domobar reeks op hun stand, de Vibiemme Domobar Junior. Kenmerkend, voor elke Vibiemme, is het uiterlijk van de Junior. Hij blinkt net zo mooi tussen al zijn voorgangers. Eveneens is de afwerking van dezelfde hoge kwaliteit en onmiskenbaar Vibiemme.

vdn4

Maar hoe zouden zijn prestaties zijn? De Junior is, in zijn kleine behuizing, met zijn twee boilers een ware ‘powerbomb’. Dit samen met de befaamde E61 groep zorgt voor een voortreffelijk resultaat in het kopje. Zin in een cappuccino? Geen enkel probleem. De Junior stoomt de melk moeiteloos tot ‘mircofoam’. Voor dat u het weet maakt u de mooiste latte-art en voelt u zich een ware thuisbarista. Doordat de boilers nog afzonderlijk aan en uit zetbaar zijn is hij tevens energie zuinig. Ideaal voor thuis.

vdn2

De Domobar Junior was niet de enige Domobar op de stand. Zo stond, de vorig jaar, geïntroduceerde Vibiemme Domobar Super multiboiler gebroederlijk naast de Domobar Junior. De Super beschikt over twee boilers en is uitgevoerd met een PID (Proportioneel, Integrerend en Differentiërend) systeem. Dit zorgt voor een contante zettemperatuur en is makkelijk instelbaar. Een ware must voor elke koffiegek maar staat ook zijn mannetje in de horeca!

vdn3Het kersverse ‘Vibiemme Domobar Nederland’ debuteerde op de Horecava 2009. ‘Vibiemme Domobar Nederland’ is onlangs opgericht met als doel een nog betere service te kunnen bieden aan de dealers en de consumenten. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen zijn er bijvoorbeeld; geautoriseerde dealers waar u bij defecten zonder enig probleem u machine ter reparatie kunt aanbieden maar ook terecht kunt voor informatie of advies. ‘Vibiemme Domobar Nederland’ hoopt de komende tijd hun dealer netwerk en naamsbekendheid verder te kunnen uitbreiden en dit zonder verlies aan service.

eemberg3

Niet ver van ‘Vibiemme Domobar Nederland’ stonden nog meer Vibiemme machines te schitteren. Zo stond er op de stand van van Eembergen de Vibiemme Replica Elettronica multiboiler met PID en de Vibiemme Chimeara. Eveneens met multiboiler en PID uitgevoerd. De laatste heeft elektronisch in hoogte verstelbare zetgroepen. Zodat u zonder enig probleem de hoogte kunt aanpassen aan het formaat kopje of beker die eronder gaat. Ideaal voor ’take away’ koffie. Tevens melde Van Eembergen met trots de samenwerking met het nieuwe koffiemerk Bazar van Heineken.

eemberg2  eemberg1

Info: domobar.nl, eembergen.nl