Verhuizen voor Wereld Kampioenschap

De Nederlandse deelnemer aan het World Barista Championship, Sander Schat, is speciaal verhuisd voor het wereldkampioenschap. Schat is groter gaan wonen, zodat hij in zijn woonkamer exact de podiumopstelling van het WK kan nabootsen. Schat neemt deel aan het World Barista Championship, gehouden van 16 tot en met 19 april in Atlanta in de VS. Hij wordt door Nederland afgevaardigd als regerend Nederlands Kampioen.

Schat zegt helemaal naar de wedstrijd toe te leven. ‘Ik ben verhuisd vanwege de ruimte, zodat ik nu in mijn woonkamer de wedstrijdopstelling heb staan zoals straks in Atlanta. Voor de rest kijk ik altijd of ik dingen die ik zie, hoor, proef en ruik kan gebruiken. Thuis, op straat, in winkels, bij vrienden, op weg, overal’.

Nederland kan straks op het WK topkoffie verwachten. Schat: ‘Mooie special signature drink. En een show die echt is. Ik denk dat een barista vooral echt moet zijn, in plaats van helemaal kapot gerepeteerd en als een robot daar staan’.

Over de voorbereiding op het WK houdt Schat een speciale weblog bij. Zijn kansen straks op het wereldpodium vindt hij moeilijk in te schatten. ‘Omdat de uitslag altijd zo dicht bij elkaar ligt. Valt het kwartje links of rechts? Een finaleplaats, bij de top 6, zou super zijn’.

bron: missethoreca.nl