Thaise prins op de koffie in Baarn

Met het koninklijk bezoek van de Thaise prins Bhisadej woensdagmorgen aan The Golden Coffee Box maakt de koffiewinkel aan de Laanstraat in Baarn zich op voor een klein ‘spektakel’.

thailand_coffee

Ook klanten kunnen meegenieten van de hoge gast die op werkbezoek komt, want de winkel blijft gewoon open. ,,Ik hoop dat hij een woordje Engels spreekt, want mijn Thais is wat roestig. Hopelijk heeft hij geen driedelig pak aan, maar draagt hij vrolijke Thaise kleuren”, lacht bedrijfsleider Esther van den Hoorn.

De prins komt van tien uur tot half twaalf op de koffie. Dan wordt de vers geroosterde ‘Pride of Thailand’ geserveerd. ,,Het is een ongewoon mooie arabica-koffie, heel kruidig een beetje chocolade-achtig. Een van onze paradepaardjes kun je wel zeggen”, aldus Van den Hoorn.
Bhisadej komt in gezelschap van dokter Pongsak Ankasith, hoofd van het marketing coffee team van Thailand.

In de strijd tegen verdovende middelen probeert de Thaise koning, de vader van prins Bhisadej, papaverboeren om te scholen naar koffieteelt. Van den Hoorn: ,,Er is meer geld mee te verdienen en het is eerlijke handel”. De koffieboeren krijgen namelijk van The Golden Coffee Box 30 procent boven de Fair Trade-garantieprijs.

bron: gooieneemlander.nl  info: goldencoffeebox.com