Starbucks UK stapt over op Fair Trade koffie.

Starbucks gaat in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland alleen nog maar Fair Trade koffie verkopen. Momenteel bedraagt de Fair Trade-omzet van de circa 700 outlets in deze landen slechts zes procent.

Dat meldt de Britse krant The Independent. Volgens de Starbucks-CEO en oprichter Howard Schultz gaat de stap verder dan wat zijn concurrenten tot nu toe hebben gedaan.

‘Het is een besluit voor de langere termijn waarvan de koffieboeren profiteren. Tegelijkertijd geven we onze klanten de garantie dat we een redelijke prijs hebben betaald waarmee de boeren vooruit kunnen, aldus Schultz in de Britse krant.

Moeilijk jaar
Volgens de Fairtrade Foundation zullen circa honderdduizend boeren in Afrika, Azië en Zuid-Amerika profiteren van de stap. Deze krijgen voortaan gegarandeerd 92 pence (1.08 euro) voor elke pond koffiebonen.

Overigens hoopt Starbucks er ook beter van te worden. De keten heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug. Vooral op de thuismarkt de VS zag Starbucks zich gedwongen om ettelijke filialen te sluiten.

Niet alleen heeft de keten last van de economische recessie, ook is de dekking van de outlets wel erg dicht. Op sommige locaties liggen de Starbucks bijna naast elkaar.

bron: evmi.nl