Senseo springt ook op de Cappuccino-trein

In Eindhoven is het licht gaan branden, ook daar heeft men in de gaten dat voor 2008 het kopje Senseo “uit” is. Dit jaar is het jaar van de kwalitatief goede koffie, waarbij naast het al ingeburgerde “cappuccino” nu ook “latte macchiato” niet meer voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt.

Vandaag is het persbericht bij Philips de deur uitgegaan waar de Senseo Latte Select wordt gepresenteerd. “Op ieder gewenst moment, met een simpele druk op de knop een romige cappuccino of een heerlijke latte macchiato”.

philips_senseo_latte_select_hd7850_rood.jpg

Het systeem lijkt een combinatie van een Senseo-apparaat met een cappuccinatore (en dus geen cappuccino-toren, zoals je maar al te vaak in Nederland leest/hoort…). De koffie op de persfoto ziet er in ieder geval niet al te veelbelovend uit. En als je dan weet dat elke koffiepad als basis kan dienen…

Toch lijkt dit, ondanks dat er weinig barista-achtige kwaliteit verwacht kan worden, een slimme zet van Philips, het zal beter zijn dan het gekunstel met cappuccino-pads of zakjes poeder, zoals dat van Nestlé of het “Cappuccinoschuim” van Friesche Vlag. Ik denk dat veel mensen die tevreden zijn met een Senseo, maar graag iets wat lijkt op een cappuccino of een trendy latte macchiato drinken, geinteresseerd zullen zijn in dit apparaat.

Showing 2 comments

  1. Ik kan nie wachten, op de foto lijkt het niet zo veel maar ga er toch van uit dat het een goed apparaat wordt. En inderdaad dat gekloot met die zakjes en spuitbus is niks waard.

Comments are closed.