Prijs koffiepads en cups loopt sterk uiteen

Koffiepads zijn er in vele smaken en varianten te verkrijgen. Ook de prijs ervan loopt behoorlijk uiteen. Dit concludeert de Consumentenbond in hun uitgave van oktober.

koffiepadscups

Sinds de introductie van de Senseo in 2001 is het assortiment van koffiepads en cups sterk gegroeid. In 2006 groeide dit nog meer doordat Douwe Egberts het patent erop verloor. Gevolg hiervan was dat er steeds meer eigen merken met hun eigen koffiepads op de markt kwamen. En deze lopen nogal uiteen in prijs.

Zo koste een ‘regular’ koffiepad van Douwe Egberts bij de introductie in 2001 nog geen 12 cent. Deze is nu gedaald tot 9 cent waar de Douwe Egberts ‘black’ nu 12 cent kost. Bij de Aldi of Kruidvat kunt u al voor 5 cent terecht. Scheelt relatief veel op de prijs van Douwe Egberts maar is nog steeds 1 cent duurder dan de prijs van ‘ouderwetse’ filterkoffie. Het goedkoopst is volgens de Consumentenbond oploskoffie. Dit zou 3 cent per kopje bedragen.

Espresso drinkers zijn 8 cent per kopje kwijt als ze gebruik maken van losse koffie. Nespresso blijft het duurst. Met 33 cent steken ze er met kop en schouders boven uit.