Philips roept Senseo's terug

Elektronicaconcern Philips roept een groot aantal Senseo-modellen terug, vanwege een veiligheidsrisico. Het gaat in totaal om een paar miljoen apparaten en in Nederland om één miljoen stuks. Dat zei Harry Hendriks, directeur Philips Nederland dinsdag tegenover ANP.

philips_senseo_latte_select1

Er is volgens hem „een heel klein” veiligheidsrisico van drie op een miljoen per jaar. Tot nu toe heeft zich in Nederland één storing voorgedaan, welke geen letselschade tot gevolg had. „We willen koste wat kost voorkomen dat dit zich wel voordoet”, zegt Hendriks.

Het probleem kan optreden bij bepaalde Senseo-modellen, die geproduceerd zijn tussen juli 2006 en november 2008. De oorzaak is een combinatie van zware kalkafzetting en een haperend veiligheidsmechanisme. Door de kalkafzetting kan een ventiel worden geblokkeerd, waardoor de druk die in het apparaat wordt opgebouwd niet kan ontsnappen.

In combinatie met een haperend veiligheidsmechanisme zouden onderdelen daardoor in het rond kunnen gaan vliegen, aldus Hendriks.

Op de website van het bedrijf staat exact aangegeven om welke toestellen het gaat en wat gebruikers van een dergelijk apparaat voor stappen moet nemen.

Consumenten die een risico-apparaat bezitten, kunnen bij Philips meteen een ontkalkingssetje aanvragen. Zij ontvangen kort daarna een doos, waarin ze hun apparaat kunnen opsturen. Vervolgens wordt de boiler van de Senseo vervangen, waardoor het probleem wordt verholpen. Al met al duurt dit proces volgens Hendriks een paar weken.

bron: telegraaf.nl

Showing 7 comments

  1. mijn senseo HD7842

    karakters 07442

  2. Ik heb een senseo met typenummer HD 7810 wat moet ik nu doen?

  3. Op de site van Philips staat op wat je moet doen.

    http://www.philips.nl/service/senseo/index.page

Comments are closed.