Nieuw type Senseo ontploft in gezicht.

Vrijdagmiddag is een Senseo-apparaat van nog geen 6 maanden oud in het gezicht van de 28-jarige Martijn uit Purmerend ontploft. Hij liep hierbij lichte brandwonden in het gezicht op en bezeerde zijn pols.

Foto: Martijn

Foto: Martijn

“Ik had net het waterreservoir bijgevuld en het apparaat aangezet. Vervolgens begon de Senseo te sissen. Ik boog over het apparaat om te kijken waar het geluid vandaan kwam, toen het explodeerde” aldus het slachtoffer. Het ongeluk gebeurde tijdens het werk. Een collega die naast Martijn stond liep eveneens lichte verwondingen op. “Gelukkig vallen de verwondingen mee, wel zijn we erg geschrokken”, aldus Martijn.

Philips liet de Telegraaf weten erg geschrokken te zijn van het ongeluk en wil zo snel mogelijk een bos bloemen sturen naar het slachtoffer. “Ook willen we uiteraard het bouwjaar en typenummer van het apparaat weten, zodat we kunnen onderzoeken hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren”, aldus een woordvoerder van Philips.

Eerder dit jaar maakte Philips bekend dat Senseo’s die geproduceerd tussen juli 2006 en november 2008 konden ontploffen. Nu blijkt dat dit ontploffingsgevaar ook bij de nieuwe lichting koffiezetapparaten zich kan voordoen. Uit de foto blijkt het niet te gaan om de nieuwe Senseo Quadrante of Latte-Select. Volgens de site van Senseo is het model de HD7810/55.