Milieuvriendelijke sportkleding van koffieprut

Koffieprut is een populair materiaal voor recycling. Het nieuwste idee om koffiedik te hergebruiken komt van Jason Chen, één van de drijvende krachten achter het Taiwanese sportmerk Singtex. Tijdens een bezoek aan Starbucks kreeg hij het idee om koffiedik te gebruiken voor het maken van sportkleding.

scafe

Om de stof uit koffieresten te kunnen maken, wordt ongeveer dezelfde techniek gebruikt als waarmee viscose van bamboe gemaakt wordt. Het uiteindelijke product is lichte, ademende stof waarin je gemakkelijk kunt bewegen en die sneldrogend is.

Naast koffie wordt er nog een ander natuurproduct gebruikt. De stof is  geïmpregneerd met koolstof, gewonnen uit kokosnoten. Hierdoor krijgt de stof een beschermende werking tegenschadelijke UV-straling. Prettige bijkomstigheid is dat de koolstof zweetluchtjes voorkomt.

 
S.Café

Singtex heeft het weefsel de toepasselijke naam S.Café gegeven. Het bedrijf betrekt de koffieresten bij Starbucks. Van het koffieresidu van één kopje koffie kunnen meerdere kledingstukken gemaakt worden.