Landal kiest voor Puro Fairtrade Coffee

Landal GreenParks heeft een driejarig contract afgesloten met Puro Coffee, de Fairtrade koffie met het Max Havelaar keurmerk. Nog voor de zomer wordt de koffie in alle parken in eigen beheer in Nederland en Duitsland geschonken.

puro

Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks zegt dat het voor Landal een relatief eenvoudige manier is om extra invulling te geven aan het MVO-beleid.

‘Naast MVO-activiteiten als spaarlampen, energy officers per park, aandacht voor regionale activiteiten voor mensen die het wat minder goed hebben, past het schenken van Puro coffee goed in ons beleid. Voor onze gasten betekent het een kwalitatief zeer goede koffie. En voor de Puro koffieboeren uit Guatemala, Peru en Congo betekent deze overeenkomst een structurele bijdrage in hun levensonderhoud’, aldus Hoogland.

De overstap van koffieleverancier wordt in eerste instantie uitgevoerd in de twintig Landal-parken in eigen beheer in Nederland en Duitsland. Daarna moeten de overige parken volgen. De prijs voor gasten van het park voor een bak koffie blijft hetzelfde.

Stichting Max Havelaar ziet in deze overeenkomst de sterk groeiende belangstelling terug voor Fairtrade, zowel onder consumenten als in het bedrijfsleven. ‘Mensen realiseren zich dat zij zélf kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger samenleving, alleen al door bewust te kiezen voor Fairtrade producten’ aldus Femke Bijlhout van Max Havelaar.

Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert ruim 60 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland met in totaal circa 11.000 vakantiebungalows.

 

bron: missethoreca.nl