Kopje koffie kost 140 liter water

Een professor van de Universiteit Twente heeft een methode ontwikkeld die meer inzicht verschaft over de enorme hoeveelheden water die gemoeid is bij alledaagse producten.

Zo is er 16.000 liter water nodig voor een kilo rundvlees, 140 liter water voor een kopje koffie en 2700 liter water voor de productie van een katoenen overhemd.

UT-prof Arjen Hoekstra heeft de ‘Water Footprint’ ontwikkeld, die laat zien hoeveel water een individu, bedrijf of heel land gebruikt. Behalve het aantal liters water wordt ook inzichtelijk gemaakt wáár ter wereld dat water wordt verbruikt.,,Vaak ligt de hoofdmoot van het waterverbruik namelijk niet in eigen land, maar elders ter wereld”, aldus een woordvoerder van de UT. ,,De ‘footprint’ legt daar de vinger/voet op.”

De Twentse methode is gisteren in Londen gelanceerd tijdens de oprichting van een internationaal netwerk, waarbij grote industriële spelers als Coca Cola, Nestlé en Uniliver zich hebben aangesloten. Ook wordt samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds en Unesco.

bron: telegraaf.nl

Showing 1 comment

  1. Hier vind je meer info!

Comments are closed.