Koffiebrander Drie Mollen wint duurzaamheidsprijs

De Nederlandse koffiebrander Drie Mollen Holding ontvangt woensdag in New York de internationale duurzaamheidsprijs Corporate Green Global Award van keurmerkorganisatie Rainforest Alliance.

driemollenkoffie

Drie Mollen ontvangt de duurzaamheidsprijs omdat zij met de verkoop van koffie afkomstig van duurzaam gecertificeerde plantages een grote bijdrage levert aan natuurbehoud en goede leefomstandigheden van koffieboeren. Het is voor het eerst dat een Nederlandse koffiebrande-rij deze prijs wint.

Volume
De koffiebrander uit ’s-Hertogenbosch is één van de grootste huismerkproducenten voor koffie en thee in Europa. Momenteel is bijna een derde van het totale retail koffievolume dat het bedrijf op de Nederlandse markt brengt duurzaam gecertificeerd. Naast het keurmerk Rainforest Alliance levert Drie Mollen ook koffie en thee met certificering van Max Havelaar of UTZ Certified.

Groeien
Ondanks de economische situatie blijft de vraag naar duurzame koffie en thee in hetzelfde tempo groeien, aldus Drie Mollen. Binnen Europa is in 2008 een volume van ruim 34.000 ton Rainforest Alliance gecertificeerde koffie verkocht, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007.

Negentien
Het Rainforest Alliance Gala in New York werd voor de negentiende keer gehouden. Andere prijs-winnaars voor de Corporate Green Globe Award 2009 zijn Allegro Coffee Company, National Envelo-pe en Unilever-Lipton Tea.

 

bron: elsevierretail.nl