Koffie voor het sporten bestrijdt spierpijn

muscleEen kopje koffie voor het sporten zorgt ervoor dat je na afloop minder last hebt van spierpijn. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Geen pijn
Onderzoekers ontdekten dat cafeïne de pijn beperkt omdat het de pijnreceptoren in het lichaam blokkeert waardoor je hersenen geen pijn ervaren. Gezondheidsexpert en onderzoeker Robert Motl zegt dat veel mensen automatisch een kopje koffie drinken voor ze sporten, zonder dat ze de voordelen ervan beseffen. Hij bestudeerde zeven jaar lang de link tussen cafeïne en lichamelijke pijn. Zo ontdekte hij dat cafeïne de hersendelen beïnvloedt die instaan voor de verwerking van pijn.

Grote hulp
“Door het onderzoek ontdekte we iets wat we niet verwachten, mensen die zelden koffie drinken ervaren hetzelfde effect na het sporten als cafeïneverslaafden.” Professor Motl gelooft dat dit onderzoek veel mensen kan helpen, ook degenen die niet veel sporten maar hun leven willen beteren. “Veel beginnelingen worden ontmoedigd door het idee van spierpijn na het sporten. Dit natuurlijke middeltje kan mensen overtuigen toch meer te bewegen.”

bron: hln.be