Koffie verslaafd? Zo kick je ervan af.

Koffieverslaafd, koffievirus, cafeïne addict. Dit ben je als je week lang drie kopjes per dag drinkt. Maar volgens onderzoek zou het al met een kopje per dag al zo zijn. De oorzaak is cafeïne, de stof die je zenuwstelsel stimuleert. Maar je wilt er vanaf komen? Dat kan!

Als je wilt afkicken van cafeïne is dat niet eenvoudig. Veel ‘verslaafden’ zijn pas wakker en actief nadat ze hun eerste kop koffie ophebben. En de afkickverschijnselen duren meestal een tot twee weken. Voordeel als je ‘clean’ bent heb je wel. Zo verbeterd de nachtrust, heb je een schoner gebit, minder kans op zwakkere botten, minder last van angstgevoelens en je lever wordt minder belast. Maar dan moet je toch wel een hele erge addict zijn als je dit allemaal zou kunnen krijgen.

Hoe gaat het afkick proces nu te werk:

1. Begin met afbouwen.

Laar je lichaam langaam wennen aan minder cafeïne. Zo zou je cafeïne vrije of arme koffie kunnen kopen. Je zou zelfs cafeïne vrije of arme koffie kunnen mengen met cafeïne houdende koffie. Gebruik je ESE servings of pads. Wissel dan om en om af.

Beste is op een donderdag te beginnen. Zo vallen de zware derde en vierde dag in het weekend.

2. Groende thee gaan drinken.

Groene thee bevat een stof dat lijkt op cafeïne, maar in veel mindere mate dan gewone koffie. Het is niet verslavend en het helpt de ‘wazigheid’ in je hoofd te verminderen.

3. Het afkicken.

Gevolg van het afkicken is het krijgen van zware hoofdpijn, je griepachtig voelen, wazigheid, dufheid, slechte concentratie en motoriek. Bij elk persoon is de reactie op het afkicken anders. Verstandig is wel om water te drinken om zo genoeg vocht in je lichaam te hebben. Toch last van die hoofdpijn? Neem dan paracetamol in, maar dan wel de variant zonder cafeïne.

Showing 3 comments

  1. ik ben Vincent en ik ben 18jaar oud
    ik drink zo 15 tot 25 bakken perdag en
    soms wel 30 bakken daar naast drink ik ook
    soms wel 12 blikjes coca cola perdag en als ik geen cola kan drinken of koffie kan drinken heb ik kaugum met caffinne er in ik merk dat als ik even geen caffeinne tot me neem dat ik moe duf geiriteert en kop pijn krijg ik zou best wel eens een keer willen kijken of ik een tijdje zonder koffie kan maar ik ben bang dat dat geen positief efect zou hebben heeft andere mensen van nederland nog tips voor me zo dat ik kan kijken of ik een tijdje zonder kan want zelfs met 1 dag zonder koffie lukt me nu al niet dus reageer alsjeblieft en geef me alsjeblieft tips zo dat ik mischien wel zonder cafeinne kan ik hoop het dankje wel alvast

  2. Hallo Vincent, Ga cold turkey, dan ben je in maximaal 2 weken van de caffeineverslaving af. Moet je wel even tijd voor nemen, af en toe een pijnstiller voor de hoofdpijn( zonder caffeine) Let goed op hoe superrelaxed je wordt en juist veel helderder. Je kunt ook je caffeine met een vierde deel per week verminderen. Dit duurt langer maar is pijnlozer. Zelf dronk ik maar 3 of 4 bakjes per dag, maar had om de dag hoofdpijn, ik had er genoeg van, ik blijk allergisch voor koffie te zijn. Je kunt bij het afkicken de eerste maand net zoveel zwarte thee en groene thee drinken als je wilt, dat stimuleert ook een beetje zonder die vervelende bijwerkingen. Na de eerste maand matig je hiermee……………….Veel succes, je zult geen spijt hebben…………

  3. 55 bakkie’s koffie

Comments are closed.