Koffie op terras duurder

Een kopje koffie kost op een terras gemiddeld 2,26 euro. Cafés zitten er met 2,69 euro beduidend boven. Pils en frisdrank is op een caféterras juist goedkoper dan op een gemiddeld horecaterras. Dat en meer blijkt uit de inschrijfformulieren voor de Misset Horeca Terras Top-100 

caffeterras

 

De gemiddelde prijs voor een standaard pils bedraagt 2,12 euro. Een frisdrank kost op een Nederland horecaterras gemiddeld twee euro.

Hotels rekenen voor een kopje koffie 2,22 euro. Voor een pilsje staan ze 2,48 euro aan en voor een standaard frisdrank moet de terrasgast 2,28 euro neerleggen.

Restaurants hanteren voor koffie een relatief lage prijs van 1,95 euro. Voor een pilsje wordt 2,12 euro berekend en de gemiddelde prijs van frisdrank bedraagt twee euro.

Strandtenten vragen gemiddeld 1,85 euro voor een kop koffie. Ze rekenen 2,08 euro voor een pilsje. En brengen 1,95 euro in rekening voor een frisdrank.

De cijfers zijn afkomstig van de inschrijfformulieren van de Misset Horeca Terras Top-100. Totaal schreven zich bijna 650 horecabedrijven in. Op vrijdag 8 mei maakte de jury bekend dat nog 150 horecabedrijven in de race zijn voor een plaats in de prestigieuze terrasranglijst.

 

bron: missethoreca.nl