Koffie beter middel tegen dip dan hazenslaapje

Koffie is het ultieme pepmiddel. Waar Brits onderzoek eerder heeft uitgewezen dat een kort hazenslaapje het beste middel is om een oppepper te krijgen, hebben Franse wetenschappers aangetoond dat koffiegebruikers meer bij de les zijn.

 

Dat meldt De Telegraaf maandag. Enkele jaren geleden bleek na langdurig onderzoek van Britse wetenschappers dat een half uurtje plat na de lunch (of een korte periode ongestoord met het hoofd op de handen achter het bureau) wonderen doet voor de dip waar veel werknemers last van hebben. 

Het zette veel bedrijven er toe dit moment elke dag in te plannen voor het personeel, waardoor ze het werk af zou kunnen met minder mensen.

Middenlijn

Een groep Fransen was niet overtuigd van deze methode en onderwierpen 270 vermoeide mensen aan een test in de auto waarbij de middenlijn op een rechte weg niet geraakt mocht worden. Deze deelnemers werden in drie groepen verdeeld: de koffiedrinker, de cafeïnevrije koffiedrinker en een groep mensen die een hazenslaapje van een half uur -ook wel powernap genoemd- had gedaan.

Van de koffiedrinkers raakten 27 deelnemers de streep, bij de uitslapers reden 84 mensen over de lijn en de cafeïnevrije automobilisten waren het meest versuft; 159 keer raakten de banden de middenlijn.

bron: nu.nl