Illy kopjes by Talking Head David Byrne

Voormalig zanger van de Talking Heads David Byrne heeft de Haagse platenzaak La La Land uitgekozen voor de exclusieve verkoop van zijn Alien cups space ships.

alienspaceship

Het gaat om een gelimiteerde collectie van vier espressokopjes, een suikerpot en een miniatuur ruimteschip die hij in 2001 maakte in opdracht van het Italiaanse koffiemerk Illy. Byrne is behalve muzikant ook beeldend kunstenaar.

Frank Veldkamp van La La Land zegt eind december 2008 door de Amerikaanse zanger zelf te zijn benaderd. ,,We kregen een e-mail van zijn kantoor in New York met de vraag of wij dit wilden oppakken,” zegt hij. ,,Hij kent ons omdat we in het verleden al diverse acties met zijn vroegere band hebben gedaan en ik sinds 1990 de officiële fansite van de Talking Heads beheer.”

La La Land is een van de weinige overgebleven onafhankelijke platenwinkels in de Haagse binnenstad. De zaak opende in 2000 zijn deuren aan de Nieuwstraat in het voormalige pand van De Plaatboef. Behalve de verkoop van cd’s, dvd’s en vinyl beheert het bedrijf ook een eigen platenmaatschappij en heeft het in de loop der jaren diverse muziekevenementen opgezet in en rond het Paard van Troje. Zo haalden Veldkamp en zijn partner Tracey de oud-Talking Heads Tina Weymouth en Chris Franz (Tom Tom Club) enkele keren naar Den Haag. Met hen zijn zij inmiddels goed bevriend geraakt. Nu hij de espressokopjes verkoopt hoopt Veldkamp ook zijn idool naar La La Land te kunnen halen. ,,Komende dinsdag begint David Byrne in Düsseldorf aan zijn Europese tournee, waarbij hij op 24 maart Utrecht aandoet,” zegt hij. ,,Meestal zijn dat voor artiesten hectische weken, maar ik ga hem toch via zijn tourmanager uitnodigen. Vanuit Utrecht is het maar drie kwartier naar Den Haag.”

Van de sets met kopjes zijn 250 genummerde exemplaren gemaakt. Tijdens de Europese tournee is in zijn verkoopstand een voorbeeld van de designartikelen te zien en wordt alom verwezen naar de Haagse winkel en haar website. De kopjes, suikerpotten en ruimteschepen – voorzien van handtekening en volgnummer – zijn vanaf vandaag te koop bij La La Land.

bron: ad.nl