IJskoffie uit je espresso apparaat.

De temperaturen beginnen op te lopen en de terrasen lopen weer vol. Het wordt weer echt zomer. En wat is er nu lekkerder dan een verkoelende ijskoffie of cappuccino te drinken met dit mooie weer.

icecoffee

Nu kan je het kant-en-klaar kopen, halen bij een van de koffiebars of maken met een van de fancy koffiepad apparaten. Maar wat nu als je een espresso machine heb staan en je hebt zin in een ijskoffie? Geen nood daar kan het gewoon ook mee en eingelijk heel simpel. Het volgende heb je nodig om een ijskoffie of ijscappuccino te maken:

  • Espresso
  • IJsblokken
  • Suiker
  • Melk
  • Groot glas

1. Je vult het glas vol met ijsblokken.

2. Je zet een dubbele espresso zoals je gewent bent.

3. Naar smaak voeg je al dan niet suiker toe aan de espresso.

4. Giet de espresso in het glas wat gevuld is met ijsblokken.

5. Voor een ijscappuccino voeg je melk toe.

6. Roeren en genieten maar.

Mocht je zelf een recept hebben of iets ontzettend lekkers weten met koffie voor de zomer! Laat het horen en post het op Thuisbarista.nl

Showing 1 comment

  1. Ik maak mijn ijs-koffie of ijs-espresso vaak met een scheutje vanille extract:

    Voeg een halve theelepel toe voordat je de melk toevoegt (tussen stap 4 en 5). En je krijgt een hele lekkere en speciale vanille ij-koffie.

    Als je een blender hebt die ook ijsblokjes kan fijnmalen kun je het hele mengsel in de blender gooien. Je krijgt dan een soort espresso slush puppy. Ook lekker!

Comments are closed.