Gratis WiFi bij koffie derft inkomsten

Gratis wifi bij een kop koffie. Dit deed men om klanten te trekken. Maar nu willen ze er vanaf. Waarom? Omdat de koffiebar als mobiel kantoor wordt gebruikt. Koffie bestellen, laptop openklappen en je hebt een heel goedkoop kantoor inclusief internet.

coffeewifi

De mobiele werknemers nemen veel ruimte in beslag en doen soms uren over een kop koffie. Dit ten koste van anderen die willen zitten om een kop koffie te drinken of te lunchen. De Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’ schrijft dat een koffiebar in Brooklyn New York op werkdagen tussen elf en twee en in het weekend tussen tien en drie verbied een laptop te gebruiken. Als je een broodje eet tijdens het typen dan mag het weer wel.

Vooralsnog lijkt het een New Yorks fenomeen te zijn. In San Fransisco vraagt men gewoon vriendelijk de tafel te delen met anderen. Toch zijn er die de mobiele werknemers graag zien komen. Al is het om de indruk te wekken dat de zaak vol zit en het er druk is.

In Nederland kom je het ook tegen. Menig koffiebar zit vol werkende mensen achter een laptop. Of men hier actie er tegen gaat nemen is niet bekend.