Finale Dutch Barista Championship 2009

Maandag 11 mei a.s. zullen de twaalf beste baristi van Nederland, in de Maassilo te Rotterdam, strijden voor de titel op het Dutch Barista Championship. Of het Sander Schat lukt zijn titel te prolongeren of wordt het de 14-jarige ‘baristapuber’ Frans van den Berg zal dan duidelijk worden. Gezien het niveau beloofd het een spannende finale te worden. Wie van de twaalf zal volgend jaar  Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de ‘World Barista Championships’ in London?

De eerste finalist zal om 10.00 het podium betreden. Iedere finalist serveert,  binnen de tijdslimit van vijftien minuten, vier espresso, cappuccino en zijn ‘signature’ drink. Tevens verteld legt de de finalist uit over zijn koffiekeuze, het vak etc.

De jury beoordeelt de finalist en zijn geserveerde koffie’s op technische vaardigheden, presentatie, hygiene en natuurlijk het gastheer- of gastvrouwschap.  

Naar verwachting zal de winnaar om 18.00 bekend gemaakt kunnen worden. Toegang tot de Dutch Barista Championship is geheel gratis. Er is geen inschrijving vooraf nodig zoals voorgaande jaren.

Natuurlijk hoeft men niet alleen maar te kijken naar de kunsten van de diverse baristi. De bezoeker moet en kan koffie beleven in het ruimste zin des woord. Zo is er een espresso- of cappuccinobar waar diverse koffie geschonken worden en zullen er diverse demo’s gegeven worden over koffie.

Waar?

Maassilo
Maashaven Zuidzijde 1-2
3081 AE Rotterdam

Routebeschrijving

Centraal gelegen in het verlengde van de Erasmusbrug op 500 meter vanaf het Nieuwe Luxor. Uitstekende bereikbaarheid met alle soorten vervoer. De haltes van de metro, tram, bus en watertaxi (Maashaven) liggen op minder dan 50 meter afstand van de entree. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de Maassilo (circa 250 parkeerplekken) en op circa 750 meter afstand nog eens gratis parkeergelegenheid voor zo’n 1.000 auto’s.