Drie Nederlandse koffietoppers op Coffeena

Drie Nederlanders strijden eind juni bij diverse kampioenschappen op de internationale koffiebeurs Coffeena in Keulen. Het is voor het eerst dat de stichting Dutch Coffee Promotion, die de wedstrijden in Nederland organiseert, ook wordt vertegenwoordigd bij de kampioenschappen Cuptasting en Coffee in Good Spirits.

coffeena


Deelnemers
Bij eerstgenoemde wedstrijd gaat Rose van Asten voor de titel en bij de tweede wedstrijd Robert Schinkel. Verder vertegenwoordigt Onno van Zanten Nederland bij het kampioenschap Latte Art.

Cuptasting

Bij het kampioenschap Cuptasting gaat het erom om verschillende koffie´s te beoordelen en te herkennen. Het is een belangrijk onderdeel voor het in- en verkopen van ongebrande koffie. Een goede cupper heeft jarenlange ervaring en daardoor een gigantische database van smaken en aroma’s in hun hoofd.Meer informatie.

Latte Art       
Van Zanten vertegenwoordigt Nederland voor de tweede keer tijdens het wereldkampioenschap Latte Art. Tijdens dit kampioenschap is het aan de barista om met melkschuim zijn persoonlijke, kunstzinnige handtekening op de cappuccino te zetten met mooie figuren als hartjes, blaadjes en appeltjes.
 
Coffee in Good Spirits
Bij het Dutch Coffee in Good Spirits Championship draait het om de bereiding van de beste combinatie van koffie en alcoholische dranken. Elke deelnemer moet twee perfecte Irish Coffee’s, maken en twee eigen creaties waar in ieder geval koffie en alcohol in moet zitten.

Coffeena vind plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni.

Showing 1 comment

  1. Wat een leuk initiatief… ben zelf een koffiefan …ben benieuwd wie er gaat winnen!

Comments are closed.