Douwe Egberts Cafitesse Academy.

In Joure weten ze alles van koffiemaken. En dit moeten ze in de wereld goed weten. En dus heeft Douwe Egberts nu in Joure een Cafitesse Academy, een heus opleidingscentrum voor het personeel. Om de koffie te snuiven en de passie te voelen.

Zo’n 600 van de in totaal 44.000 werknemers van het in tweehonderd landen werkende Sara Lee/DE komen voortaan naar Joure om een soort onderdompeling te krijgen. ,,Wij willen de passie voor koffie delen met anderen”, legt vestigingsdirecteur Jeroen Janssen Lok uit.

Vorige week was het eerste internationale gezelschap in Joure. Enkele dagen duurt de inwijding. Ze proeven, ze ruiken, ze bekijken de productie en ze doorgronden de marketing. Maar daarna zijn het koffie-experts, dan weten ze alles over wat Douwe Egberts bedoelt met Cafitesse.

Cafitesse is de vloeibare koffievariant van Douwe Egberts. Vooral de koffieautomaten bij bedrijven en instellingen maken gebruik van de in Joure geproduceerde vloeibare koffie. De vinding heeft koffiezetten tot een gemak gemaakt.