Bredase espressobar op wielen

Wie in Breda goed om zich heen kijkt kan binnenkort weleens een heerlijk bakje koffie of een kwaliteitsespresso op straat nuttigen. Dus niet aan de bar van een grand café of in een restaurant, maar naast de ijscokar of de Vietnamese loempiawagen. “Het lijkt mij hartstikke mooi om met mijn wagen in hartje centrum te staan.”

espressoman

foto Serge Mouthaan

Pietrick Hornstra wil het liefst met zijn mobiele espressobar een standplaats in het centrum van Breda bemachtigen. Dat blijkt in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. “Het is lastig een vergunning te krijgen. De meeste plaatsen zijn al bezet. Daar staat een ijscokar of een Vietnamees. Ik geef niet op. Ik blijf proberen”, zegt de 30-jarige Bredase ondernemer.

Gelukkig voor hem richt hij zich ook op het bedrijfsleven. Vanmiddag staat hij op de bedrijvenbeurs in het Racketcentrum in Breda. “Mijn concept is iets meer op bedrijven gericht. Ik wil een chique uitstraling en probeer exclusief over te komen. Evenementen, opendagen en dat soort dingen.”

Het idee kwam via de vader van een vriend van Hornstra. Die had in Engeland een mobiele koffiebar gezien. “Ik heb ontslag genomen bij mijn vorige baas en ben aan de slag gegaan. Ik wist dat in Nederland al wel iets dergelijks bestond, maar niet hier in de regio”, aldus Hornstra.

De koffie die Hornstra gebruikt is strikt fair-trade. Hij maakt daarvan naast gewone koffie, espresso, cappuccino en allerlei andere hippe varianten. “Koffie drinken is echt hot. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen zoeken naar kwaliteit en verschillende variaties.”

De kwaliteit zit niet alleen in het product, maar ook in de maker. Hornstra is ‘barista’. “Dat is Italiaans voor barman of barvrouw, maar dan gespecialiseerd in het maken van koffie. Ik krijg veel positieve reacties. Mensen zijn opzoek naar iets nieuws. De ijscokarren zijn nu wel bij iedereen bekend.

bron: bredavandaag.nl