Amsterdam RAI stapt over op vers gemalen bonen

Volgens eigen zeggen zet de eerste grote Nederlandse beurslocatie Amsterdam RAI de filterkoffie aan de kant en stapt over op koffie van versgemalen bonen. Deze kwaliteitsslag is mogelijk door de nieuwe samenwerking tussen Amsterdam RAI en koffiemerk LavAzza. Bezoekers en exposanten aan de Horecava, die afgelopen maandag 7 januari van start ging, konden als eerste genieten van een verse LavAzza-espresso.

De overstap naar verse bonen is bijzonder, omdat RAI Catering, de catering-organisatie van Amsterdam RAI, grote hoeveelheden koffie op piekmomenten uitschenkt.

Martin van Nierop, directeur RAI Catering: “De kop koffie is toch eigenlijk het visitekaartje van ieder cateringbedrijf. Dan is het fantastisch als je als eerste grote beurslocatie ál je gasten topkwaliteit kunt serveren.”

Amsterdam RAI serveert jaarlijks 1,5 miljoen koppen koffie, voortaan allemaal gemaakt van versgemalen koffiebonen. Voor deze operatie worden alle 40 koffiemachines in het gebouw vervangen: van het espressoapparaat in de kantoren tot de high-volume koffiemachines bij grote congressen.