WhiteTable, de interactieve koffietafel

Wie meer wil weten over koffie hoeft geen dure Barista-workshop te volgen: een bezoek aan de nieuwe Sligro-vestiging in Eindhoven, die 8 december geopend wordt, volstaat. Hier vind je namelijk een interactieve tafel die het verhaal achter je kopje koffie vertelt.

Het werkt zo: zet een kopje op de tafel en schuif ‘m naar een willekeurige positie. De tafel laat vervolgens van verschillende merken zien waar de koffie vandaan komt, welke melanges er zijn, maar bijvoorbeeld ook wat nou precies het verschil is tussen een filterkoffiezetapparaat en een percolator.

De interactieve tafel werd ontwikkeld door de Amsterdamse start-up WhiteTable. Volgens oprichter Wouter Moll is het concept niet alleen leuk en leerzaam, maar vooral ook handig bij het doen van de juiste aankoop. “Koffie komt tegenwoordig in zoveel soorten en maten, dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Wat is nou precies het verschil tussen een latte en een latte macchiato? Met de WhiteTable leer je dat in één oogopslag.”

De interactieve koffietafel is ook al te vinden in de Sligro-vestiging in Maastricht, en vanaf zomer 2015 in Den Haag Forepark. De interactieve koffietafel zal bij de toekomstige Sligro 3.0 vestigingen geïmplementeerd worden.