Wash & Coffee, wasserette 2.0

Vrijdag 9 september opende Wash & Coffee haar deuren in Amsterdam. Het is de tweede ter wereld en de eerste in Nederland. De naam zegt het al. Je kunt er koffiedrinken en de was doen. Toch heeft Wash & Coffee meer dan alleen dat te bieden. Zo kun je er ook lunchen, studeren en online werken. Wash & Coffee is een concept van Bosch en Persil. Ze richten zich op studenten en Young professionals die efficiënter met hun tijd om willen gaan door activiteiten te combineren. De opening van Wash & Coffee Amsterdam volgt na een succesvolle introductie in 2010 in München.

Slappewas

Terwijl je was aan het draaien is kun je van gratis wifi gebruik maken in het lounge gedeelte, Mocht je in de slappe was zitten en een hekel aan wassen en strijken hebben, Dan kun je gebruik maken van de was- en strijkservice. Ook worden bij Wash & Coffee regelmatig diverse evenementen georganiseerd, zoals een stand-up comedy avond of een workshop strijken voor studenten.

Wasvoorschrift

De focus ligt op duurzaamheid bij deze wasserette. De Bosch wasmachines en drogers zijn energie- en waterbesparend en het wasmiddel van Persil dat gebruikt wordt is ecologisch.. Daarnaast is het naar eigen zeggen de enige wassalon waar het personeel getraind is om advies te geven over de verschillende beschikbare wasmachines, -drogers en wasproducten. Bezoekers kunnen via iPads aan de muur ook gebruik maken van digitaal wasadvies.

Wash & Coffee is aan het Marie-Heinekenplein te vinden. De wasserette is 6 dagen per week open (niet op dinsdag).