Vrouwelijke collega halen vaker koffie

Wekelijks maken Britse vrouwen op het werk drie keer vaker thee voor hun collega’s dan de mannelijke werknemers. Dat komt omdat mannen (62 procent) vooral uitvluchten zoeken als zij aan de beurt zijn.

Een deadline, een onverwachte meeting, een dringend (vals) telefoontje of een overdreven sportblessure: elk excuus is goed om de collega’s geen thee of koffie te moeten drinken.

Tijdverlies
Bovendien verliezen ze ruim vier minuten door te discussiëren over wie aan de beurt is, wat bijna evenveel is als de thee zetten werkelijk kost (5 minuten). Als mannen dan eens koffie zetten, is dat wel voor één collega meer dan vrouwen.

Roddelkans
Het verschil is echter niet alleen de schuld van de mannen alleen. 46 procent van de vrouwen ziet het thee zetten een goede manier om werk te ontlopen en 24 procent geeft toe dat ’thee halen’ eigenlijk een cover is om te roddelen met de collega’s. Een kwart koestert wrok tegenover collega’s die proberen onder de theetaak uit te komen.

Ruzie
Twee op drie werknemers maken dagelijks minstens één keer ruzie over wie de thee moet maken. Vier op de tien ruzies zijn gericht op egoïsten, die enkel voor zichzelf thee maken, 22 procent viseert smakeloze thee, en of die opzettelijk zo werd gezet.

Verzet
Toch zijn veel vrouwen die ’theerol’ beu, en is in Groot-Brittannië verzet ontstaan tegen deze sekse-ongelijkheid, zo meldt Daily Mail. Hoé de vrouwen zich verzetten, is niet duidelijk. 

bron: hln.be

Showing 1 comment

  1. Voor de vrouwen onder ons; check deze site als er weer koffie gehaald moet worden en hopelijk zullen het dan wat vaker de mannen zijn die koffie halen!

Comments are closed.