Vice Nederlands kampioen opent eigen winkel in hartje Stad

De koffie in Groningen was al goed, maar vanaf 06 augustus komt er echt iets beters in de stad! De eerste echte plek waar Koffie met een hoofdletter K wordt geschreven.

Black & Bloom is een nieuwe winkel in het centrum van Groningen waar koffie serieus wordt genomen. Koffie is booming in Groningen, koffiezaakjes schieten als paddenstoelen uit de grond maar er wordt nog veel te weinig aandacht besteed aan de kwaliteit van de koffie en van het maken van een mooie espresso of cappuccino.

De koffie die gebruikt wordt is gebrand in Antwerpen door een van de beste branders ter wereld. Alle details met betrekking to de koffie zijn bekend, van de hoogte waarop het groeit tot de methode van ontpulpen. Dit geeft de mogelijkheid meer info te geven en daardoor kan er beter op smaak geselecteerd worden.

Gerben Engelkes is eigenaar van deze nieuwe plek waar koffieliefhebbers uit samen kunnen komen en kunnen genieten van de beste koffie uit verschillende landen bereid op een machine die zijn weerga niet kent. Daarnaast wordt er met de hand filterkoffie gezet aan de zogenoemde ‘brewbar’. Gerben is dit jaar tweede geworden op de officiële Nederlandse Kampioenschappen filterkoffie maken en dus gaat hij dit in de praktijk brengen.

Gerben is een echte ‘koffienerd’ weet waar hij over praat, hij heeft drie-en-een-half jaar lang twee zaakjes in de binnenstad gehad en daarnaast heeft hij verschillende internationale koffieopleidingen gehad. Hij is welbekend met de koffiewereld in het algemeen.

De winkel is gevestigd in de Oude Kijk in ’t Jat straat en is omringd door de verschillende universiteitsfaculteiten. Daarom wil Black & Bloom de titel krijgen van ‘Faculty of Coffee and Social Affairs’.

Wilt u zelf een keer een kijkje komen nemen, kom dan gerust een langs en geniet van het vakmanschap en aandacht aan de koffie.

Black & Bloom
Oude Kijk in ’t Jatstraat 32
Groningen 0613-165729
Twitter: @BlackandBloom
Facebook: Black & Bloom