Veel aanmeldingen Dutch Barista Championship 2010

Voor de ‘Dutch Barista Championship’ 2010 hebben al meer dan 35 baristi ingeschreven. Net als vorig jaar overtreft dat alle verwachtingen van de organisatie. Toen was er ook veel animo voor het kampioenschap

foto: Live Solutions

De voorrondes zullen op 8, 9 en 15 maart bij FrieslandCampina Benelux in Veenendaal gehouden worden. Met het huidige aantal inschrijvingen zijn al twee van de drie dagen volzet.

Er is nu nog plek voor zeven deelnemers. De inschrijving sluit op maandag 1 maart om 12.00 uur.

Ducth Coffee Promotion
Zowel de voorrondes als de finale van het Dutch Barista Championship (DBC) worden georganiseerd door Dutch Coffee Promotion (DCP) en vallen onder auspiciën van de Speciality Coffee Association Europe (SCAE). 

De  Dutch Coffee Promotion merkt een gestaagde groei onder het aantal baristi dat het vak serieus neemt en professioneel aanpakt. “De wedstrijden van Dutch Coffee Promotion voorzien dan ook in een behoefte”, aldus DCP. “Barista’s zijn trots op hun vakmanschap en dragen dat onder meer uit door hun deelname aan wedstrijden als het DBC.” laten ze weten op horecaentree.nl

Finale DBC

De finale zal op maandag 10 mei 2010 plaats vinden. Waar het gehouden zal worden wordt binnenkort bekendgemaakt. Het wordt een ‘inspirerende locatie die op alle fronten recht doet aan het niveau van de Nederlandse barista’s’, belooft de organisatie.