Trabocca in Canadees-Amerikaanse handen

Trabocca‘ komt binnenkort in Canadees-Amerikaanse handen. ‘SunOpta‘, marktleider in biologische grondstoffen,  wordt binnenkort de nieuwe eigenaar, meldt het Financieel Dagblad. ‘SunOpta’ is goed voor een omzet van $ 1 mrd.

Groeimogelijkheden
Sunopta is actief in de Verenigde Staten en Canada. Door de overname van ‘Trabocca’ willen zij hun inkoop zekerstellen. Met de overname kan ‘Trabocca’ flink groeien. In het Financieel Dagblad laat Menno Simons weten dat hij nog niet helemaal zeker is of hij wil groeien: ‘Ik heb nog even de tijd om over mijn toekomst na te denken.’

Oprichter Menno Simons heeft 35% van de aandelen ‘Trabocca’ (omzet euro 9,5 mln, tien medewerkers) in bezit. De overige 65% is in handen van ‘The Organic Corporation’ (94 medewerkers, omzet ruim euro 73 mln). ‘The Organic Corporation’ ondersteunt Simons in de financiering van zijn projecten met arme koffieboeren.

Bocca
Het dochterbedrijf ‘Bocca’ (zes medewerkers omzet euro 700.000) blijft buiten de overname. Menno Simons startte dit bedrijf in 2001 uit liefhebberij. Sinds vijf jaar is zijn broer, Tewis Simons, voor 50% mede-eigenaar. ‘Bocca’ levert ambachtelijk gebrande koffie aan horeca en verkoopt deze ook via hun eigen website en via biologische supermarkt ‘Marqt‘. ‘Doordat we de hele keten in eigen hand hebben, kunnen we de consument een goed resultaat voorschotelen.’ vertelt Simons hij in het Financieel Dagblad.

Showing 1 comment

Comments are closed.