Thuisbarista, Kwaliteitskoffie uit eigen keuken

Sander Schat ,tweevoudig barista kampioen van Nederland, komt binnenkort met een boek over koffie. In ‘Thuisbarista, Kwaliteitskoffie uit eigen keuken’  legt Sander Schat de do’s en dont’s van het zetten van een uitgebalanceerde kop koffie stap voor stap uit.

In snel tempo is er in Nederland – in navolging van Engeland en Scandinavië – een nieuwe koffiecultuuraan het ontstaan. Hoogwaardige espresso- en koffiemachines deden eerst in de horeca hun intrede, maar we zien deze apparaten inmiddels ook steeds vaker terug in de Nederlandse huishoudens. De Nederlandse koffiezetter ontwikkelt zich langzaam tot een heuse barista: een vakman in koffiezetten.

In Thuisbarista worden door de tweevoudig Nederlands kampioen barista Sander Schat de do’s en dont’s van het zetten van een uitgebalanceerde kop koffie stap voor stap uitgelegd. Van espresso tot cappuccino, van latte macchiato tot filterkoffie in een modern jasje. Internationale melangeurs maken u verder wegwijs in de keus van de juiste boon en koffieliefhebbers vertellen hun persoonlijke verhalen over hun favoriete koffie.

Dit boek biedt u de basisvaardigheden om een volleerde thuisbarista te worden. Ontdek de kunst van het koffiezetten en creëer uw eigen offiesensatie!

Sander Schat is tweevoudig Nederlands kampioen barista en doet mee aan internationale baristawedstrijden. De koffiespecialist geeft demonstraties op locatie en verzorgt koffiecatering. Ronald Buitenhuis is freelance tekstschrijver. Hij schreef onder meer De hoorn des overvloeds, een boek over zeven eeuwen eten en drinken in de kunst. Gerben Hettinga is naast koffieliefhebber freelance fotograaf en onder meer gespecialiseerd in food-fotografie.

Formaat 18,5 x 24 cm
Omvang 160 pag.
Illustraties kleurenfoto’s
Uitvoering paperback met flappen
Prijs € 24,95
Verschijnt mei
NUR 447
ISBN 978 90 5956 333 9

Showing 1 comment

  1. Op de recente beleef koffie en thee beurs heb ik bovenstaand boek mogen ontvangen. Via deze weg een groot compliment voor Sander en zijn collega auteurs en Gerben voor dit waanzinnig mooie boek. Vult ook precies het gat voor de ’thuis-koffie-idioot’ zoals ikzelf. Beleef er nu al plezier van.

    Wouter.

Comments are closed.