Thee is gezond voor je lichaam!

Thee is een heilzaam drankje. Een recent onderzoek toonde aan dat je van groene thee afvalt, maar het kan ook je stress- of verteringsproblemen verhelpen. We vertellen je welke thee je bijvoorbeeld moet drinken om je immuunsysteem te sterken en welke je nodig hebt om te kalmeren. Je vindt de onderstaande soorten in gespecialiseerde natuurzaken.

Afvallen: groene thee
Je valt af als je dagelijks drie kopjes groene thee drinkt gemengd met druivenpitten, munt en olijfextract. Deze mengeling zorgt er namelijk voor dat je vetcellen niet meer vet aantrekken en dus niet groter worden. Je kunt deze thee niet in zakjes krijgen, maar je kan de theesoorten wel afzonderlijk kopen en zelf mixen.

Kalmerend: kamille
Bepaalde chemische stoffen in kamille zorgen ervoor dat je zenuwcellen een kalmerende en verdovende stof produceren. Het heeft een rustgevend effect op mensen met angststoornissen, stress en slapeloosheid.

Betere vertering: kardemom
Dit bestanddeel vind je vaak samen met kruidnagel, kaneel en venkel in thee. Deze kruiden worden al heel lang gebruikt om een moeilijke spijsvertering vlotter te laten verlopen. Etherische oliën van deze kruiden hebben een pijnstillend effect, ontspannen de darmen en ze stimuleren de enzymen die instaan voor de spijsvertering.

Immuniteit: echinacea
Onderzoek toont aan dat echinacea de kans op een verkoudheid met meer dan de helft vermindert. Het zorgt er ook voor dat je er sneller van je ziekte geneest, omdat het ziekteverwekkende bacteriën doodt. Als je het als thee van echinacea drinkt, geeft het je immuunsysteem een kleine boost.

Ontgiften: Paardebloem
Als je paardebloemthee drinkt, ontgif je je lichaam op twee manieren. Het bevordert de afscheiding van urine en helpt zo afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het stimuleert ook de lever om giftige stoffen sneller uit het lichaam af te voeren.

Menstruatie: engelwortel
Thee van engelwortel helpt de maandelijkse cyclus van vrouwen te regelen. Dit kruid verhelpt krampen door menstruatie en stimuleert een regelmatige cyclus.

Tips voor goede thee
– De kwalitiet van sommige kruiden in theezakjes varieert. Sommige goedkopere merken voegen smaakversterkers toe, zodat deze thee weinig effect heeft op je gezondheid. Kies daarom voor een kwaliteitsmerk, liefst eentje dat enkel met organische ingrediënten werkt.

– Een theezakje is makkelijk, maar het is niet zo effectief of krachtig als een mengeling van verse kruiden.

Bron: goedgevoel.be