Dilmah Thee Sommelier Competitie.

Dilmah Thee introduceert in Nederland, in samenwerking met het Gastvrijheidsgilde en de Horecava, de eerste Nederlandse Thee-Sommelier Competitie. De finale zal plaatsvinden tijdens Horecava 2009. De inschrijving en de voorrondes vinden plaats in 2008.

Deze competitie is bedoeld als een uitdaging voor alle vakmensen in de Horeca om een creatieve topprestatie te leveren met de kwaliteit, de variatie en de innovatieve mogelijkheden van Dilmah thee.

Uit de deelnemers aan de Nederlandse Thee-Sommelier Competitie zal diegene worden gekozen die ons land gaat vertegenwoordigen bij de Internationale Thee-Sommelier Competitie, georganiseerd door Dilmah in maart 2010.

Na water is thee de meest gedronken drank ter wereld, echter de kennis van thee wat betreft bereidingswijze en vele variëteiten is nog steeds beperkt, zowel bij vakmensen als bij consumenten. De Dilmah Thee-Sommelier Competitie gaat daar verandering in brengen door aandacht te vestigen op het vakkundig bereiden van thee en ijsthee en op het bedenken van nieuwe dranken met thee als basis. Hiermee komt er ook meer aandacht voor kwaliteits-thee en de gezonde eigenschappen van deze natuurlijke en aangename drank.

Het familiebedrijf Dilmah uit Sri Lanka (het vroegere Ceylon) heeft al vaker het voortouw genomen met vernieuwende ideeën op theegebied, in 2005 organiseerde Dilmah het eerste Thé Culinaire Evenement. Thé Culinaire biedt een nieuw perspectief op thee – namelijk als ingrediënt van verfijnde gerechten.

De grondlegger van Dilmah, Merrill J. Fernando, geeft als commentaar ‘Als inwoner van Sri Lanka en als iemand die zijn hele leven aan thee heeft gewijd kondig ik met trots de enige Tea Sommelier Competitie ter wereld aan. Dilmah staat voor authenticiteit, hoge kwaliteitsnormen en echte vernieuwing op theegebied en Tea Sommelier zal deze waarden voor het voetlicht brengen door de nadruk te leggen op de pure kunst van het maken van thee en thee-mocktails. De grootste culinaire specialisten ter wereld zullen met thee bezig zijn en Ceylon Thee in het middelpunt van de belangstelling zetten.’

Dilmah’s directeur marketing, Dilhan C. Fernando, voegt daaraan toe ‘Het Dilmah Tea Sommelier project is een eerbewijs aan dit genezende natuurkruid. Het is ook een bewijs van onze overtuiging dat thee dé drank is voor de 21e eeuw, zowel vanwege haar genezende en beschermende eigenschappen als haar vele heerlijke soorten, smaken en geuren. Wij hopen dat een uitgebreide kennismaking meer mensen zal laten genieten van echte verse thee. Kijk voor meer informatie alvast op dilmahtea.nl

bron: debeterewereld.nl