Sucre winnaar ‘Buscaglione Koffie Amuse Prijs’

De Buscaglione Koffie Amuse Prijs, tijdens de Wine Professional beurs,  is dit jaar gewonnen door dessertrestaurant Sucre in Amsterdam.

Peter Scholten, chef-kok bij Sucre, won de wedstrijd met een ‘krokantje van kortsdeeg met gekarameliseerde suiker, met daaop mascarpone met koffiekaviaar’.

‘Volgens de vakjury waren de amuse van alle deelnemers goed, maar die van Sucre was het meest subtiel en zorgde voor de meeste koffiebeleving’, aldus Robert Heida van Espresso d’ Italia Benelux, de organisator van de wedstrijd, op Missethoreca.

Met de Buscaglione Koffie Amuse Prijs hoopt men de espressobeleving in een maaltijd aan te wakkeren. ‘De koffieamuse is het voorproefje na de maaltijd. Het wekt de lust op naar een lekkere espresso’. Eerder liet top chef François Geurds weten de ‘de culinaire wereld wakker schudden’.

Een jaar lang hebben de deelnemende chefs de Buscaglione koffieamuses in hun restaurants gepresenteerd. Deze werden door de inspecteurs van GaultMillau beoordeeld tijdens hun bezoek aan de restaurants.

De prijs werd dinsdag uitgereikt op Wine Professional, de wijnvakbeurs in het RAI Complex in Amsterdam.