Starbucks Leiden Centraal geopend

Vandaag opende Starbucks op het station Leiden Centraal zijn deuren. De Amerikaanse koffieketen heeft als doel vestigingen te openen in alle grote treinstations in Nederland.

foto: treinreiziger.nl

 

Enkele maanden geleden opende Starbucks een vestiging in het Centraal Station van Amsterdam. Augustus 2009 werd de vestiging geopend in het Centraal Station van Utrecht. Treinreizigers konden al langer op Schiphol terecht bij een vestiging van Starbucks. Het aantal Starbucks vestigingen in Nederland komt hier mee op vier. De Starbucks in Leiden bevindt zich aan de centrumzijde van het station, tegenover de health and beautywereld.

“Op Leiden Centraal maakt onze klant kennis met het station van de toekomst. We zijn heel trots dat Starbucks deel wil uitmaken van deze toekomst. Nu kunnen we ook de reizigers en bezoekers van dit wereldstation laten genieten van Starbucks”, stelt Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur van Servex, een dochteronderneming van de NS en licentiepartner van Starbucks, op treinreiziger.nl.

De licentieovereenkomst met NS is onderdeel van de strategie van Starbucks. Starbucks wilt vestigingen openen op de belangrijke Europese reisroutes en tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar goede koffie en service in een groeiende reismarkt. Bovendien wil Starbucks op deze manier zijn distributiekanalen diversifiëren met het oog op voortdurende uitbreiding en winstgevende groei.

Showing 1 comment

Comments are closed.