Starbucks langs de Nederlandse snelwegen

Starbucks en het moederbedrijf van AC, Autogrill Nederland, zijn een partnership aangegaan. Hiermee kan Starbucks naast treinstations en centra in de steden ook zich langs de snelweg gaan vestigen. AC De Meern en AC Meerkerk zijn de eerste die een Starbucks vestiging krijgen.

Sterke merken

De opening van Starbucks in AC De Meern en AC Meerkerk staat voor 2012 gepland, laat Stan Monheim, general manager van Autogrill Nederland, weten. Daarna wordt er gekeken of er meer vestigingen van Starbucks komen langs de snelweg. “Door een gevarieerd aanbod aan diensten te brengen en onze eigen kwalitatieve merken te koppelen aan sterke, internationale brands zullen wij een versnelde groei op de Nederlandse markt kunnen realiseren,” aldus een enthousiaste Monheim. AC werkt al langer samen met sterke merken. Zo heeft het ook een samenwerking met Burger King en daar komt dus Starbucks bij.

Door de samenwerking vergroot Starbucks het aantal verkooppunten in Nederland. Zo werkt het al nauw samen met Servex op de treinstations, zo opent op 3 januari de vestiging op station Nijmegen, daarnaast opende Starbucks onlangs in het centrum van Amsterdam twee vestigingen.