Serieuze concurrentie voor Nespresso

Nespresso is hip, trendy maar vooral duur. Daar komt nu verandering in. Nespresso gaat concurrentie krijgen en dat in de vorm van een goedkoper alternatief voor de Nespresso capsules.

Hoewel er eind 2012 een aantal patenten verlopen heeft Jean-Paul Gaillard, oprichter van ‘Ethical Coffee Company’, een achteringang gevonden om eerder de concurrentie aan te gaan met Nespresso. Gaillard was ooit zelf directeur van Nespresso en onder hem werd ‘De Club’, waarbij je online Nespresso capsules kan bestellen, opgericht.

Goedkoper
Gaillard beweert dat hij dezelfde capsules voor maar liefst 20% goedkoper kan aanbieden dan Nespresso nu doet. Nu kost een Nespresso capsule gemiddeld 33 cent. Wat fors aan de prijs is.    

Milieu
Nespresso gebruikt gerecycled aluminium voor hun capsules. Naar verluidt zou dit het beste materiaal zijn om de koffie in te bewaren. De nieuwe capsules zouden, door het gebruik van natuurlijke vezels, biologisch afbreekbaar zijn en daardoor beter voor het milieu.

De Franse supermarktketen ‘Casino’ heeft al een bestelling gedaan voor de nieuwe capsules. Eind mei zullen de nieuwe capsules in de schappen liggen. Wanneer ze in Nederland te krijgen zijn is niet bekend.

Nespresso wil nog niet reageren op de plannen van Gaillard.