Serena Williams wint na drinken espresso

‘I need a espresso!’ dat is wat Serena Williams eerder deze week vroeg tijdens haar partij tegen Flavia Pennetta voor de Hopman Cup. Een opmerkelijke bestelling, een espresso op een tennisbaan, waar ze zelf ook niet geheel zeker over was of het wel toegestaan was.

Blijkbaar nog vermoeid van haar jetleg, bestelde de uit Amerika afkomstige nummer één van de wereld in de pauze een espresso. Netjes werd deze gebracht en de espresso had duidelijk effect voor de achttienvoudig Grand Slam-winnares. Ze won haar eerste partij van het nieuwe seizoen nadat ze de eerste set met 6-0 verloren had. De eindstand werd 6-0, 3-6 en 0-6.

Espresso

“Ik vroeg erbij of het legaal is omdat ik het nooit eerder op de baan heb gedaan. Het was in ieder geval wonderkoffie. Ik ben een koffiedrinker en ik had deze ochtend geen koffie gedronken. En dat merkte ik, dus moest ik echt een kop koffie hebben!” vertelde ze na haar wedstrijd.

De opmerkelijke actie van de 33-jarige Williams lijkt onderdeel van haar nieuwe filosofie om wat relaxter met haar sport om te gaan.

“Mijn vader zegt: ‘Serena, je hebt alles gewonnen, geniet gewoon en ik beloof dat je beter speelt.’ Dus ik probeer wat meer te relaxen.”

Prestaties

Maar wat zijn nu precies de voordelen van cafeine op je sportprestaties? Ga ik er bijvoorbeeld beter van presteren? Deze vraag kreeg ik van Andrea, blogger en drijvende kracht achter het blog RunAndreaRun. Benieuwd wat cafeine nu doet met je? Lees hier verder.