Screaming Beans komt met totaal beleving

Dit voorjaar opent Screaming Beans zijn nieuwe, grote pilot store aan de Amsterdamse eerste Constantijn Huijgensstraat. Onberispelijke koffie kwaliteit, een uitgelezen collectie wijnen, lounge gelegenheid en fine cuisine voor een sympathieke prijs. Initiatiefnemers Charlotte Bubeck en Dick van den Heuvel zijn niet over een nacht ijs gegaan. Voor de ontwikkeling van dit nieuwe urban style totaalconcept werken zij onder andere samen met architect Glenn Sestig, gastvrouw en sommelier Kim Veldman en topchef Jacob Jan Boerma. De opening staat gepland voor dit voorjaar. Een inspirerende maar betaalbare hotspot gerund door een mix van barista’s, sommeliers en talentvolle chefs.

Partners

Screaming Beans heeft voor deze nieuwe vestiging een indrukwekkend team van inspirators bij elkaar weten te brengen, die meedenken over de invulling van deze unieke venue. Dit creatieve team bestaat onder andere uit Jacob Jan Boerma en Kim Veldman (restaurant de Leest in Vaassen, twee Michelin sterren), Glenn Sestig (Glenn Sestig Architects in Gent) en Edmond Asseily, eigenaar en initiatiefnemer van Burgundy WineBar in Beirut.

Concept

Door het combineren van de beste kwaliteit koffie, wijnen en gerechten, wil Screaming Beans een geheel eigen weg inslaan. Screaming Beans opende ruim twee jaar terug al zijn eerste succesvolle kleinere locatie in de Hartenstraat in Amsterdam. Daar heeft de organisatie zich gespecialiseerd in het aanbieden van een uitzonderlijke kwaliteit koffie en een eigen Barista Academy. Nu starten zij op de grens van stad en centrum, Zuid en West, deze uitgebreide vestiging met een completere invulling, een doorontwikkelde visie en eigentijds internationaal ontwerp.

Locatie

De initiatiefnemers vertellen: “Amsterdam mist een plek waar deze drie belangrijke smaakbelevingen samenkomen. Wij willen kwaliteit, hospitality, sfeer en laagdrempeligheid voor onze gasten creëren zonder dat daar de hoofdprijs voor betaald moet worden. Onze producten zijn overwegend biologisch, verantwoord en altijd authentiek. We hebben bewust voor deze locatie gekozen. Het is een bruisende opkomende buurt met een fantastisch sfeer en dynamiek”. Als dit project zoals verwacht succesvol loopt, zal Screaming Beans in de toekomst ook in andere steden filialen openen.

Opleiding en kwaliteit

Screaming Beans kiest ervoor om medewerkers zelf op te leiden. Er wordt een apart opleidingscentrum geopend om dit te kunnen realiseren. Professionals geven hier trainingen aan medewerkers over koffie, wijn en eten. Daarnaast kunnen ook consumenten en ondernemingen de workshops volgen.

Doelgroep

Het aanbod en de bijhorende prijzen kennen een ongekende verhouding in de hoofdstedelijke horeca. Dit maakt een bezoek toegankelijk voor een zeer brede doelgroep. De gast krijgt de gelegenheid om bij Screaming Beans zijn hele dag door te brengen. Vanaf de ochtend waarbij de barista zorgt voor een ware koffiebelevenis tot laat in de avond, wanneer sommeliers de mooiste wijnen schenken. Screaming Beans is voor alle liefhebbers van goede koffie, wijn en fine food.

Interieur

Voor het interieur van het pand is een gerenommeerd Belgisch architectenbureau ingeschakeld. Glenn Sestig zal de koffie- wijn- en food bar volledig ontwerpen en inrichten met het uiterlijk en de sfeer die Screaming Beans uniek zullen maken. Deze bekende architect en interior designer is verantwoordelijk voor een aantal spraakmakende ontwerpen zoals de Make-up club, Club 69 en Culture club in Gent, maar ook club Molotov in Antwerpen.

Op 1 maart gaat de website live: www.screamingbeans.nl