SCAE Nederland-DCP presenteert..

Tijdens het filmpje van vorige week introduceerden we de finalisten van het Nederlands Kampioenschap Latte Art. We zijn ervan overtuigd dat we met Margo van Lierop, Esther Maasdam, Miranda Leppers, Lex Wenneker, Nathan Streunding en Paul van Duuren een spannende finale gaan zien.

Deze keer presenteren we de eerste twee dranken en figuren, die zij moeten schenken. Een week voor de finale volgt nog een trekking voor de zogenaamde “Odd Cup”

Bij de eerste twee dranken en figuren is eigen interpretatie van het vereiste figuur mogelijk, waarbij het gevraagde figuur wel herkenbaar blijft. Beide dranken moeten bovendien zo identiek mogelijk zijn. Er mag alleen free-pour gebruikt worden, etching en dergelijke zijn niet toegestaan.

Deze twee figuren worden in onderstaande video op 29 april 16.00 uur gepresenteerd.

De finale

Maandag 16 mei tijdens de beurs “Beleef Koffie | Beleef Thee” moeten de deelnemers binnen 8 minuten de volgende dranken aan de jury presenteren:

  • 2 espresso macchiato in de “World of Latte espresso kop”.  (zie video)
  • 2 lattes in de “World of Latte cappuccino kop”. ( zie video)
  • 2 keer de “Odd Cup” met een figuur naar eigen keuze. Dit is een kop van een bijzondere vorm – bijvoorbeeld heel ondiep of juist heel breed – die middels een loting zal worden getrokken.

De finale begint om 14.00 uur en een code voor gratis entree vind u op http://www.scae-dcp.nl.