Sara Lee wint slag van Nestlé in ‘cupoorlog’‎

Sara Lee, onder meer eigenaar van Douwe Egberts, lijkt op een regelrecht succes af te streven met L’Or espresso cups voor de Nespresso machines. In enkele maanden tijd zijn er al 30 miljoen van verkocht. Momenteel zijn ze alleen in Frankrijk te verkrijgen maar Sara Lee wil ze zo snel mogelijk ook in anderen landen gaan verkopen.

In juni kondigde Nestlé aan deze ‘namaakcups’ via de rechter te willen laten verbieden. Volgende maand buigt een Franse rechter voor het eerst over het geschil. In afwachting van de uitspraak gaat Sara Lee gewoon verder met de verkoop en marketing van de eigen cups.

De onderneming laat weten een rechtszaak met vertrouwen tegemoet te zien omdat de L’Or espresso cups er heel anders uitzien dan de cups van Nestlé. “Onze cups zien er heel anders uit dan die van Nestlé”, aldus een Sara Lee-woordvoerder in de Volkskrant. Het Zwitserse concern heeft 1.700 patenten laten vastleggen op het Nespresso-systeem. Sara Lee is er echter van overtuigd dat het met de eigen capsule erin geslaagd is deze patenten te omzeilen. Daarnaast loopt een deel van de patenten over twee jaar af.

bron: Volkskrant

Showing 1 comment

Comments are closed.