Reuzencappuccino met 2700 liter melk

 
Met 2700 liter melk en 1350 liter koffie is het zaterdag in Drachten gelukt om werelds grootste cappuccino ooit te bereiden. Hier mee behaalde ze het Guinness Book of Records. Het idee  kwam van bedrijf Coffee4all uit Drachten, die op die dag het nieuwe pand betrok.

Friesche Vlag leverde de volle melk voor de record poging. De 2700 literpakken werden per vrachtauto aangeleerd. In totaal werkten er 15 tot 20 mensen aan de recordpoging mee, die om zeven uur ’s ochtends begon en acht uur in beslag nam.

De 4600 liter geproduceerde cappuccino, geschonken in een koffiekop van twee bij twee meter, werd niet opgedronken. Een groot deel gaat naar een plaatselijke bakker die er cappuccinocakejes van maakt. De overgebleven liters gaat naar een bedrijf in Sint-Nicolaasga die het verwerkt tot biobrandstof.

 
Meer foto’s op flitsnieuws.nl
 
bron: flitsnieuws.nl

Showing 2 comments

  1. Niet echt een hele mooie rosetta, dunkt mij

  2. De verhoudingen van deze koffie kloppen niet. Een (klassieke) cappuccino bestaat voor 1/3 uit espresso, 1/3 uit melk en 1/3 uit melkschuim. Aangezien melkschuim meer volume heeft dan melk, kan de basis dan niet 2/3 melk en 1/3 koffie zijn.

Comments are closed.