Redbeans grote winnaar Koks! Innovatie Trofee 2010

Tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn is de composteerbare koffiebeker van Redbeansis uitgeroepen tot totaalwinnaar van de Koks! Innovatie Trofee 2010. In eerste instantie werd de inzending van Redbeans uitgeroepen tot winnaar van de Koks! Duurzaamheids Trofee 2010. Juryvoorzitter Nelleke Meinders maakte later bekend dat ook de totaalprijs werd toegekend aan Redbeans.

Doorbraak

Volgens de juryvoorzitter is het een doorbraak. Andere producten kunnen in de toekomst van het soortgelijke materialen gemaakt worden. “De vinding kan een brede toepassing krijgen en is vooral geschikt voor ziekenhuizen en organisaties als de Nederlandse Spoorwegen. Het milieu is hier absoluut bij gebaat.” aldus Nelleke Meinders op horecaentree.nl

Coffee & Meals on Wheels 

Er waren nog meer categorieën, zoals Hardware, waar koffie een onderdeel van is. In deze categorie werd Coffee & Meals on Wheels, een inzending van Nescafé en Sortrans, winnaar. Samen presenteren ze een wagen waarmee broodmaaltijden en warme dranken tegelijk aangeboden kunnen worden. Aan het bed of elders.

Het juryrapport over Coffee & Meals on Wheels: “Voor de cliënt/patiënt heeft deze toepassing een duidelijke meerwaarde. Nette uitstraling, efficiënt, gastvrij en eigen keuzevrijheid.”

bron: horecaentree.nl, kokskwartet.nl.