Recordpoging Fairtrade koffie drinken

Nederlandse Wereldwinkels gaan een poging doen om het record aantal fairtrade koffiebreaks te verbeteren. Tijdens de FAIR Trade week, 29 oktober tot en met 7 november, hopen ze het record van 120.566 kopjes Fairtrade koffie, thee, chocolademelk of sap van Duitsland te verbreken.

koffiebreak 

De Wereldwinkels roepen mensen op om zich op te geven voor de actie ‘koffiebreaks’. Heb je Fairtrade koffie, thee of sap gedronken, meld je dan aan op de speciale campagnewebsite www.fairkoffiebreak.nl . Na het invullen van een aantal gegevens, waaronder het aantal personen dat deelneemt en het aantal kopjes koffie, thee en sap dat is gedronken. Dit kan tot zaterdag 7 november 24.00 uur.

Koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In 80 landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie. Nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Inmiddels is ongeveer een kwart van de koffie in Nederland duurzaam verbouwd. Best veel, maar nog niet genoeg, vindt de Wereldwinkel die wil dat consumenten en bedrijven zoveel mogelijk Fairtrade koffie schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen.