Presentatie koffielabel Geurds en van Zomeren

Op 8 februari wordt de eigen koffielijn van de Rotterdamse toprestaurants ‘Ivy’ en ‘In Den Rustwat’ gepresenteerd. Dit zal gebeuren in het restaurant ‘In Den Rustwat’ van Marcel van Zomeren. De koffielijn is in samenwerking met koffiebrander De Eenhoorn samengesteld.

Zo’n veertig  gerenommeerde chefs zijn voor de presentatie uitgenodigd. In eerste instantie wordt één koffie gepresenteerd, uit Panama.‘Dit is een typische after dinner koffie.’ Afhankelijk van de animo uit de markt wordt het aanbod custom-made koffie uitgebreid. ‘Er is veel aandacht in de horeca voor alles, tót aan de koffie. Dit is vaak het sluitstuk. Koffie en thee verdienen eenzelfde rol als wijn,’aldus Francois Geurds van Ivy.

Koffie is net als wijn
‘We willen samen een inkoopplatform opzetten. Koffie moet dezelfde waarde krijgen als wijn. Maar chefs, en ook gasten denken bij koffie nog helemaal niet aan het land van herkomst. Daar moet het wel naar toe. De smaak van koffie is net als die van wijn, van veel factoren afhankelijk. Alleen nemen de chefs bij koffie wél genoegen met een algemene blend die vaak karakterloos is. Daar willen we verandering in brengen.’ Laat het drietal weten in Horecaentree.