Nog steeds problemen met Senseo Latte Select

In september 2008 kwam Philips met de Senseo Latte Selectop de markt. Volgens Philips het koffiezetapparaat met de mogelijkheid om nu thuis eenvoudig verschillende koffies te maken. ‘Op ieder gewenst moment, met een simpele druk op de knop een romige cappuccino of een heerlijke latte macchiato.’ aldus het persbericht bij de lancering. Maar is de Senseo Latte Select echt het koffieapparaat?

Gister bestede het programma Radar, na talloze klachten die er op de redactie binnenkwamen, er weer eens aandacht aan. De meest voorkomende klachten zijn:

  • koude melk
  • de melk schuimt slecht op
  • het melkreservoir dat verstopt raakt zodat er geen melk uitkomt.

Philips zegt de probleem te kennen en laat in een reactie weten:

‘De Senseo Latte Select werkt met verse melk. Daarom is het essentieel het melkreservoir na gebruik heel goed schoon te maken, anders blijven er melkresten achter waardoor het apparaat mogelijk verstopt kan raken.’

Uitgebreide schoonmaakinstructies
De schoonmaakinstructies van de Senseo Latte Select zijn uitgebreid. Na elk gebruik moet het melkreservoir worden schoongespoeld. Daarnaast moeten alle onderdelen elke dag schoongespoeld worden, danwel in de handwas of in de vaatwasmachine.

Om te laten zien hoe je hem moet schoon maken is Philips langgeweest op de redactie van Radar.

Maar zelfs goed schoonmaken is geen garantie is voor het koffiezet apparaat. Zo laat mevrouw Boef uit Schiedam weten op de website van Radar.

Mevrouw Boef: ‘Ik maakte het apparaat elke dag goed schoon en stopte alles netjes in de vaatwasmachine volgens de instructies. Maar nog steeds is mijn apparaat elke keer stuk gegaan. Ik word er gek van. Eerst schuimde melk niet op en kreeg ik dus koude melk in mijn koffie. Nadat ik een nieuw melkreservoir had gekregen van Philips, deed de Senseo het eventjes goed. Maar na enkele maanden was het weer raak. En zo ging dat maar door. Ik heb nu inmiddels al vier melkreservoirs gehad, maar telkens gaat het apparaat kapot. Ik gebruik hem dan ook niet meer. Ik heb mijn oude Senseo weer onder het stof vandaan gehaald. Daar heb ik een losse melkopschuimer van een ander merk bijgekocht. En zo heb ik alsnog koffie met warme melk, maar niet dankzij de Senseo Latte Select.’ 

Senseo Latte Select hulplijn
Mocht je na dit alles nog steeds problemen hebben met je Senseo Latte Select dan kun je de speciale hulplijn van Philips bellen. Het nummer is 0800 023 0074. De lijn is deze week, dus de week van 8 februari, dagelijks geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Mocht u na dit allemaal toch besluiten om een echte espressomachine te willen. Neem dan gerust een kijkje op het forum van Thuisbarista.nl.