Nieuwe locatie voor Caffènation

foto: LatteLisa

De bekende Antwerpse koffiebar Caffènation verhuist van Hopland naar de Mechelsesteenweg.

Negen jaar terug begon Rob Berghmans zijn koffiebar aan Hopland net achter de Meir. Nu verhuist de koffiebar vanaf mei naar de nieuwe locatie pal op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Leie. Berghmans wil op de nieuwe locatie de kwaliteit nog een tikkeltje hoger krijgen.

‘Sommige mensen klaagden over de drukte in Caffènation en het gebrek aan plaats’, legt Berghmans uit. Dat is echter niet de enige reden voor het vertrek. ‘Het huurcontract liep deze maand af, ofwel geniet je verder van de zekerheid ofwel neem je een nieuwe uitdaging aan. Ik kies voor het laatste.’ Kenmerkend voor de nieuwe Caffènation is dat er opnieuw meer aandacht is voor de oorsprong: een koffiebranderij. ‘We geven graag uitleg bij de verschillende koffiesoorten, iets wat door de drukte naar de achtergrond verdween. In een kleine shop aan de ingang kan iedereen binnenkort proeven en zo zijn eigen smaak ontdekken’.

Verder voorziet Berghmans plaats voor een grote koffievoorraad en de mogelijkheid om workshops te organiseren. ‘De oppervlakte om te zitten is haast verdubbeld. De verschillende verdiepingen met mezzanines bieden heel veel mogelijkheden’, zegt Berghmans.

De verhuizing houdt natuurlijk ook risico’s in, beseft Rob. Zo ligt het nieuwe pand heel wat verder van de Meir dan de oude Caffènation. “Maar de passage is hier misschien wel groter. Onze tuin die we in Hopland hadden, zal ik wel missen. Al kunnen we hier wel een terras aan de straatkant zetten. Ach, er zullen mensen klagen, maar naar mijn gevoel past deze locatie perfect bij de richting die ik uit wil gaan met Caffènation.”

Caffènation versie 2.0 opent vanaf mei hun deuren aan de Mechelstesteenweg 16, 2000 Antwerpen.